|
Opgaver
|
|
1. Hvor mange procent af kosten anbefales det, at kulhydrat skal udgøre?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
35%
|
|
|
45%
|
|
|
55%
|
|
|
2. Hvad bruges proteiner til?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
Det er byggemateriale til f.eks. muskler
|
|
|
3. Hvad bruges kulhydrat og fedtstoffer til?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
Det er vigtige energikilder for kroppen
|
|
|
4. Hvilke kulhydrater nedbrydes og optages hurtigst i blodet?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
De mindste - f.eks. frugtsukker og druesukker
|
|
|
5. Nævn tre fødevarer der indeholder meget kulhydrat
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
Brød, pasta, kartofler, slik, sodavand...
|
|
|
6. Hvad er proteiner bygget op af?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
aminosyrer
|
|
|
7. Nævn tre fødevarer der indeholder meget protein
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
kød, bønner, ærter
|
|
|
8. Hvor i kroppen har vi stor gavn af fedtstoffer?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
I hjertet
|
|
|
I knoglerne
|
|
|
i nervecellerne
|
|
|
9. Hvilke tre typer fedt findes der?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
Fler-umættet, enkelt-umættet og mættet fedt.
|
|
|
10. I hvilke fødevarer er der meget mættet fedt?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
I fødevarer fra dyreriget (animalsk fedt). Kød, mælk, smør...
|
|
|
11. Hvilken slags fedt et det sundeste?
|
Tekst/Tal |
|
|
|
|
umættet fedt
|
|
|
12. Hvor mange procent vand består kroppen af?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
40%
|
|
|
60%
|
|
|
80%
|
|