AktivTime
Aktivitet Fag Klassetrin Opgaverækkefølge
Emneuge: Sund læring Andre fag Mellemtrin Nummerorden
Opgaver
1. Hvor langt skal du gå for at forbrænde en marsbar? Multiple choice
2. Hvor meget fisk skal børn og voksne spise hver uge? Multiple choice
3. Hvad indeholder mest fuldkorn? Multiple choice
4. Hvor mange sukkerknalder er der i ½ liter sodavand? Multiple choice
5. Hvad dækker sloganet 6 om dagen over? At du hver dag skal... Multiple choice
6. Hvor meget frugt og grønt skal børn over 10 år og voksne spise hver dag? Multiple choice
7. Hvad tæller mest en gulerod eller en banan? Multiple choice
8. Hvilken af disse tre fødevarer tæller ikke med i 6 om dagen-regnskabet? Multiple choice
9. Hvor lang tid skal børn være fysisk aktive om dagen ifølge anbefalingerne? Multiple choice
10. Hvilken af de følgende sætninger er IKKE et af de officielle kostråd? Multiple choice
11. Hvilke dele af kroppen styrkes især af fysisk aktivitet? Multiple choice
12. Hvad tæller med som fysisk aktivitet? Multiple choice
13. Hvad betyder det, at man har en god kondition? Multiple choice
14. Hvis du er 12 år og cykler 1/2 time forbrænder du ca. 560 kJ. Hvad svarer det til? Multiple choice
15. I hvilket af følgende morgenmadsprodukter er der ikke tilsat sukker? Multiple choice
16. Er det sundt at drikke light sodavand og saft? Multiple choice
17. Kan man blive tyk af at spise for meget sukker? Multiple choice
18. Hvor mange danske børn spiser mere sukker end de ca. 50 gram, de maks. bør få om dagen? Multiple choice
19. Hvad betyder det, at mad er mærket med et ”Ø”? Multiple choice
20. Du får IKKE spredt bakterier fra råt kød til salat og brød, hvis du... Multiple choice
21. Den rigtige temperatur i køleskabet er? Multiple choice
22. Hvad kan én bakterie blive til, hvis maden står på køkkenbordet i seks timer? Multiple choice
23. Hvad skal du huske, når du har rørt ved råt kød? Multiple choice
24. Hvad bør temperaturen i den varme mad være for at dræbe bakterier? Multiple choice
75 grader
55 grader
40 grader
25. I hvilke af følgende madvarer bruges der bakterier i produktionen? Multiple choice