|
Opgaver
|
|
1.
Hvor langt skal du gå for at forbrænde en marsbar?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
2-3 km
|
|
|
3-4 km
|
|
|
5-6 km
|
|
|
2.
Hvor meget fisk skal børn og voksne spise hver uge?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
150 g
|
|
|
250 g
|
|
|
350 g
|
|
|
3.
Hvad indeholder mest fuldkorn?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Rugbrød
|
|
|
Lyst brød
|
|
|
Cornflakes
|
|
|
4.
Hvor mange sukkerknalder er der i ½ liter sodavand?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
15 stk.
|
|
|
25 stk.
|
|
|
35 stk.
|
|
|
5.
Hvad dækker sloganet 6 om dagen over? At du hver dag skal...
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Spise 6 stykker rugbrød
|
|
|
Spise 6 stykker eller portioner frugt og grønt
|
|
|
Drikke 6 glas mælk
|
|
|
6.
Hvor meget frugt og grønt skal børn over 10 år og voksne spise hver dag?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
200 g
|
|
|
400 g
|
|
|
600 g
|
|
|
7.
Hvad tæller mest en gulerod eller en banan?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Gulerod
|
|
|
Banan
|
|
|
De tæller lige meget
|
|
|
8.
Hvilken af disse tre fødevarer tæller ikke med i 6 om dagen-regnskabet?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Tomat
|
|
|
Jordbær
|
|
|
Rosin
|
|
|
9.
Hvor lang tid skal børn være fysisk aktive om dagen ifølge anbefalingerne?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
10 min.
|
|
|
30 min.
|
|
|
60 min.
|
|
|
10.
Hvilken af de følgende sætninger er IKKE et af de officielle kostråd?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
|
|
|
Spis en vitaminpille hver dag
|
|
|
Drik vand
|
|
|
11.
Hvilke dele af kroppen styrkes især af fysisk aktivitet?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Hår, hud og negle
|
|
|
Sanserne
|
|
|
Hjerte, lunger, muskler og knogler
|
|
|
12.
Hvad tæller med som fysisk aktivitet?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Al bevægelse, der øger puls og åndedræt
|
|
|
Kun bevægelse hvor man sveder og er forpustet
|
|
|
Kun bevægelse i mere end 30 minutter af gangen
|
|
|
13.
Hvad betyder det, at man har en god kondition?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
At kroppen er god til at optage og transportere ilt rundt i kroppen
|
|
|
At man er slank
|
|
|
At man har stærke muskler
|
|
|
14.
Hvis du er 12 år og cykler 1/2 time forbrænder du ca. 560 kJ. Hvad svarer det til?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Ca. 10 stykker slik
|
|
|
Ca. 30 stykker slik
|
|
|
Ca. 50 stykker slik
|
|
|
15.
I hvilket af følgende morgenmadsprodukter er der ikke tilsat sukker?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Havregryn
|
|
|
Frugtyoghurt
|
|
|
Cornflakes
|
|
|
16.
Er det sundt at drikke light sodavand og saft?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Ja, fordi det er fri for sukker
|
|
|
Ja, fordi det indeholder mange vitaminer
|
|
|
Nej, fordi det skader tænderne
|
|
|
17.
Kan man blive tyk af at spise for meget sukker?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Nej, det er kun fedt, der feder
|
|
|
Ja, hvis du spiser for meget, får du mere energi, end du forbrænder
|
|
|
Kroppen har brug for meget sukker for at få energi, derfor skader det ikke
|
|
|
18.
Hvor mange danske børn spiser mere sukker end de ca. 50 gram, de maks. bør få om dagen?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
2 ud af 10
|
|
|
4 ud af 10
|
|
|
6 ud af 10
|
|
|
19.
Hvad betyder det, at mad er mærket med et ”Ø”?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
At varen kommer fra Østrig
|
|
|
At varen kommer fra en ø
|
|
|
At det er en økologisk vare, mærket og kontrolleret i Danmark
|
|
|
20.
Du får IKKE spredt bakterier fra råt kød til salat og brød, hvis du...
|
Multiple choice |
|
|
|
|
...tørrer skærebrættet med en karklud, når der har været kød på
|
|
|
...bruger to skærebrætter - ét til kød og ét til salat og brød
|
|
|
...steger kødet ordentligt igennem
|
|
|
21.
Den rigtige temperatur i køleskabet er?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Højst 0 grader
|
|
|
Højst 5 grader
|
|
|
Højst 8 grader
|
|
|
22.
Hvad kan én bakterie blive til, hvis maden står på køkkenbordet i seks timer?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
100 bakterier
|
|
|
1.000 bakterier
|
|
|
1.000.000 bakterier
|
|
|
23.
Hvad skal du huske, når du har rørt ved råt kød?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Tørre hænderne i en karklud
|
|
|
Tørre hænderne i køkkenrulle
|
|
|
Vaske hænderne
|
|
|
24. Hvad bør temperaturen i den varme mad være for at dræbe bakterier?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
75 grader
|
|
|
55 grader
|
|
|
40 grader
|
|
|
25.
I hvilke af følgende madvarer bruges der bakterier i produktionen?
|
Multiple choice |
|
|
|
|
Vingummi, skumfiduser og lakrids
|
|
|
Juice, te og kaffe
|
|
|
Ost, brød og syrnede mælkeprodukter
|
|